Katja Juhola “Finnish vernissage”

Kihid ja värvid jutustavad ema ja poja lugusid. Viieaastane Viktor on uudishimulik looduseuurija, kelle jaoks kõik kõige pisemadki pisimutukad on eriti tähtsad. Indias reisil olles oli kõige tähtsamaks olendiks konn, kes juhuslikult eksis vannituppa. India konn ja ema-poja reisi päikesekillud sillerdavad lumetu ning ebaharilikult sooja põhjamaa linnakese galerii seintel.

Neli maa küljes kinni olevat emandat tahavad iga oma päeva hingata loodusega samas rütmis ja luua esiemade pärimused uute mustrite sisse.

Katja Juhola “Finnis vernissage”

Teokseni ovat pieniä kertomuksia suomalaisesta äidistä ja pojasta. Viktor on viisivuotias innokas luonnontutkija, jolle kaikki eläimet, pienet ja suuret, ovat hyvin tärkeitä. Vääjäämättä näihin teoksiini on vaikuttanut meidän viisiviikkoinen matkamme Intiaan viime marraskuussa. Intia näkyy väreissä ja pienissä tapahtumissa. kuten, että meillä oli sammakko “lemmikkinä” kylpyhuoneessamme, joka aiheutti suunnattomasti iloa pojalleni. Myös lehmät hiekkarannalla tekivät lähtemättömän vaikutuksen pikkumieheeni.