Jan Heinonen “Viimane rand”

Jan Heinonen (sündinud Espoos, elab ja töötab Vantaas) teeb näituse raames koostööd helilooja Ari Taskineniga. „Juba lapsepõlves märkasin, et meri on minu jaoks eriline. Kui ma sulgen oma silmad, siis olen ma tagasi oma lapsepõlves rannas ning vaikus on täiuslik.” Seda tunnet või kogemust püüabki autor näituse abil kirjeldada.

“Minu jaoks on rannas olev inimene või asi mingis mõttes kahe maailma piiril: ühel pool on normaalne maailm ja teisel pool abstraktne ja tundmatu õhk, meri või jääväli.”

Jan Heinonen Alone again

Jan Heinonen “Viimeinen ranta”

Jan Heinonen (syntynyt Espoossa, asuu ja työskentelee Vantaalla) on koonnut näyttelyn yhteistyössä säveltäjä Ari Taskisen kanssa. “Jo lapsuudessa tunsin, että ranta on jotain erityistä minulle. Kun suljen silmät, olen takaisin lapsuuden rannassa, jossa hiljaisuus on täydellistä.” Tämän tunteen taiteilija haluaa välittää näyttelyllään.

“Minulle rannassa oleva ihminen tai jokin esine on jossain mielessä kahden maailman rajalla: yhdellä puolella on normaali maailma ja toisella on abstraktinen ja tuntematon ilma, meri tai jää.”

Jan Heinonen on kunstnik, kes üldiselt tegeleb fotograafiaga. Ta käsitleb looduse dünaamikat, muu hulgas efekte ja meie oletustel põhinevaid looduse vaatemängu piire. Jan omandab Tampere Ülikoolis magistrikraadi avalikus halduses.

Jan Heinonen on taiteilija, jonka yleisin ilmaisumuoto on valokuva. Hän käsittelee luonnon dynamiikkaa, muun muoassa efektejä ja meidän luonnosta perustavia oletuksia. Jan on suorittanut Tampereen yliopistossa julkishallinnon maisterin tutkinnon.