Zsuzsa Demeter Variatsioonid

Näitus 30.6.-23.8.2020

Ungarist pärit kunstniku Zsuzsa Demeteri portreede näitus Tampere Majas (Jaani 4, Tartu). Näitusel on kahe eri ealise ja erinevatest maadest pärit olevate naise portreed.

Zsuzsa Demeter Variaatioita

Näyttely 30.6.-23.8.2020

Unkarilaisen taiteilijan Zsuzsa Demeterin muotokuvanäyttely Tampere Majan galleriassa (Jaani 4, Tartto). Esillä on kahden eri-ikäisen ja eri maista kotoisin olevien naisen muotokuvia.

Kunstnik Zsuzsa Demeter on pärit Ungarist, aga praegu töötab ta Tamperes. Ta on õppinud Budapesti kunsti-akadeemias. Ta kolis Soome 1987. aastal.

„Mu näitusel on kahe naise portreesid. Üks naine on pärit Jaapanist, teine Soomest. Nende kahe modelli ealine vahe on üle 30 aastat,” kirjeldab kunstnik oma näitust. Näituse tööd on tehtud segatehnikas. „Kunstnikuna mind huvitab inimeste kujutamine, eriti olen huvitatud portreedest, aga ka Euroopa kultuuri-maastikust.“

Demeter on korraldanud mitmeid isiknäitusi 1983. aastast alates. Ta on Soome ja Tampere kunstnikeliidu liige.

Zsuzsa Demeteri Tampere Maja kogusse kingitud teos

Taiteilija Zsuzsa Demeter on kotoisin Unkarista, mutta työskentelee nykyään Tampereella. Hän on opiskellut Budapestin taideakatemiassa. Hän muutti Suomeen vuonna 1987.

„Näyttelyssä tuon esille kahden naisen muotokuvasarjan. Kahden mallin välinen ikäero on runsaat 30 vuotta. Toinen on kotoisin Japanista, toinen Suomesta.,” taiteilija kertoo näyttelystään. Teokset on toteutettu sekatekniikalla. „Taiteilijana minua kiinnostaa ihmiset ja heidän muotokuvansa. Olen myös kiinnostunut eurooppalaiseta kulttuuriympäristöstä.“

Demeter on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä vuodesta 1983 lähtien. Hän on sekä Suomen että Tampereen taiteilijaseuran jäsen.

Zsuzsa Demeteri Tampere-majan kokoelmiin lahjoittama teos