Hanna Oinonen Kaduvus ja ajalisus

Tampere kunstniku Hanna Oinoneni näitus koosneb kudumitest, ja serigraafiatöödest ja ühest installatsioonist.

Oinoneni ruum ei ole kolme- vaid neljamõõtmeline. Teda huvitab, mis on ruumides toimunud minevikus. „Meie kodu lähedal oli täiuslik piknikumuru, aga nüüd sellest on saanud ehitusplats. Miski ei viita enam sellele, milline see koht varem oli“.

Hanna Oinonen Savu

Hanna Oinonen “Katoavaisuus ja ajallisuus”

Tamperelainen taiteilijan Hanna Oinosen nbäyttely sisältää mm. ristipisto- ja serigrafiateoksia sekä installaation.

Oinoselle tila ei ole kolmi- vaan neliulotteinen. Taiteilijaa kiinnostaa tiloihin liittyvä menneisyys. ”Kotimme lähellä ollut täydellinen vappupikniknurmikko on muutettu rakennustyömaaksi. Mikään ei enää kerro siitä, mitä sen paikalla oli aikaisemmin.”

Oinonen on huvitatud ruumist ja selles toimuvatest muutustest. „Mu teoste taustal on lootusetuse tunne, mis tekib maailma praeguses olukorras“, tõdeb kunstnik. „Maha lastud lennuk Ukraina põllule on üks näide, kui hull maailm on“.

Oinonen (sünd. 1971) on õppinud muu hulgas Kankaanpää kunstikoolis, Lahti kunstiinstituudis ning Varssavi kunstiakadeemias. Kunstnik on korraldanud mitmeid näituseid nii Soomes kui välismaal.

Oinonen on kiinnostunut tilasta ja siihen liittyvistä muutoksista. ”Joidenkin teosteni taustalla on avuttomuuden tunne maailman tapahtumien edessä”, taiteilija toteaa. ”Ukrainalaiselle pellolle pudonnut matkustajakone on yksi esimerkki maailman hulluudesta.”

Oinonen (syntynyt 1971) on opiskellut muun muassa Kankaanpään taidekoulussa, Lahden taideinstituutissa sekä Varsovan kuvataideakatemiassa. Taiteilijalla on lukuisia näyttelyitä niin koti- kuin ulkomailla.