Rein Maantoa “Tähtedest see algas”

Kalligraafia näitusel on saanud kokku kunst ja sõna. Näeme kaunilt kujundatud ütlusi ja tarkusi mitmes keeles. Kõrvuti on eesti ja soome autorite luuleread. Töödel on kiri iseseisev kunstiteos. Näeme, kuidas sulg või pintsel liigub ilmse kergusega üle paberi.

Rein Maantoa on lõpetanud Villu Tootsi Kirjakunsti kooli ja Eesti Riikliku Kunstiinstituudi graafika eriala. Ta on teinud arvukalt mitmesuguseid kirjakujundusi (firmagraafikat, raamatukujundusi, auaadresse, tänukirju, eksliibriseid jms).

Rein Maantoa “Kirjaimista se alkoi”

Kalligrafiassa yhdistyvät taide ja sana. Esillä on kauniisti kirjottuja monia erikielisiä sanontoja ja viisauksia. Vierekkäin on virolaisten ja suomalaisten runoilijoiden runorivejä. Teoksissa kirjain on itsenäinen taideteos. Näemme, miten sulka tai pensseli liikkuu kevyesti paperilla.

Rein Maantoa on valmistunut Villu Tootsin kirjailukoulusta ja Viron valtiollisesta taideinstituutista grafiikka pääaineenaan. Hän on toiminut laajasti kirjailun parissa – yritysten grafiikkaa, kirjojen kuvitusta, kunniakirjoja, kiitoskirjoja, ex libriksiä jne.