Virve Lilja ja Ilkka Virtanen Erinev paar

Näitus 5.-24.3.2010

Tampere kunstnike liidu esindajate Virve Lilja ja Ilkka Virtaneni maalide ja pisiplastika näitus ”Erinev paar” avatakse Tartus Tampere Majas (Jaani 4) reedel, 5.märtsil kell 17.00.

Virve Lilja (1968) ja Ilkka Virtanen (1963) on kunstnikest abielupaar, kes töötanud erinevates meediumides: graafika, maal, skulptuur ja installatsioonid. Üheskoos on loodud ka kaks avalikku kohaspetsiifilist taiest. Lisaks personaal- ja ühisnäitustele mahub 20 loomeaasta sisse ka kaks last.

Tampere Majas saab tutvuda kunstnikepaari maalide ja pisiplastikaga. Kakskümmend koos veedetud aastat pole nende kunstnike teoseid teineteisele lähemale toonud – vastupidi !

.

Virve Lilja Viisasten kivi, 2000

Virve Lilja ja Ilkka Virtanen Erilainen pari

Näyttely 5.-24.3.2010

Tampereen Taiteilijaseuran edustajien, Virve Liljan ja Ilkka Virtasen maalauksia ja veistoksia esittelevä näyttely ”Eriparia” avataan Tartossa Tampere Majassa (Jaani 4) perjantaina, 5. maaliskuuta kello 17.00.

Virve Lilja (1968) ja Ilkka Virtanen (1963) ovat taiteilija-aviopari, jotka ovat työskennelleet useilla eri tekniikoilla: grafiikka, maalaus, kuvanveisto ja installaatiot. He ovat rakentaneet yhdessä myös kaksi julkista teosta. Yksityis- ja yhteisnäytösten lisäksi 20 luomisvuoteen mahtuu myös kaksi lasta.

Tampere Majassa pääsee tutustumaan taiteilijaparin maalauksiin ja veistoksiin. Kaksikymmentä yhdessä vietettyä vuotta eivät ole tuoneet näiden taiteilijoiden teoksia lähemmäs toisiaan – päinvastoin!

Ilkka Virtaneni robustsed puuslikud kuvavad soomlaslikku tragikomöödiat, kus komöödia on selges vähemuses.

Virve Lilja püüab oma maalidega argipäeva müstikat, kasutades originaalset sümboolikat ning õrnu värvitoone.

Ilkka Virtasen rujot puuveistokset ovat suomalaista tragikomediaa, jossa komedia on vähissä.

Virve Lilja hakee maalauksillaan arkipäivän mystiikkaa, käyttäen omaperäistä symboliikka ja herkkiä värisävyjä.