Mari Hokkanen “Flower performances”

Soome fotograafi Mari Hokkanen on huvitunud fotograafia võimest jutustada lugusid. „Mind inspireerib pildi mitmetõlgenduslikkus. Piltide kaudu on vaatajal võimalus projitseerida oma kogemusi ja mälestusi. Ma ei rõhuta mingit teatud tõlgendust, vaid annan vaatajale vihjeid selle kohta, millest lugu on tekkinud ja mis võiks edasi saada. Tihti olen ise modelliks ning mu pildistussessioonid on nagu väikesed perfomance’id. ”

Eelmisel suvel hakkas ta pildistama stseene lilledega ning on jätkanud teema arendust ka sellel aastal. „Piltidel on lilli ja Soome maastike, aga tahtsin arendada seda vanaaegset teemat mulle omasel viisil.“ Hokkanen on lõpetanud Helsingi tehnilise ametikooli fotograafia eriala 2008. aastal ning on osalenud mitmetel näitustel Soomes.

Mari Hokkanen Play it again

Mari Hokkanen “Flower performances”

Mari Hokkanen on kiinnostunut valokuvauksen avulla tarinoiden kertomisesta. “Minua on kiehtonut suuresti eri paikkojen monet mahdolliset tarinat. Nykyään olen alkanut myös rakentamaan erilaisia tiloja itse joissa esittää performanssini. Valokuvataiteessa mielenkiintoista on kuvan monet erilaiset tulkinnat, se että katsoja voi reflektoida omia muistojaan tai ajatuksiaan kuviini on eräs kuvaamiseni kulmakivistä.

“Luon kuviini symboleita ja vertauskuvia mutta en yhtä oikeaa vastausta. Usein käytän itseäni mallina mikä korostaa kuvan performatiivisuutta.”

Helsinkiläinen valokuvataitelija. on valmistunut lehtikuvaajaksi 2008. Hän on osallistunut monissa näyttelyissä Suomessa.