Emil Bodyrev “Inspiratsiooniallikad”

Moskvas sündinud, aga Soome kolinud fotograafi ja näitleja Emil Bobyrevi pildid on õrnad ja ilusad. Fotograaf vaatleb Tampere piirkonda värske pilguga. Teemadeks on nii ilusad looduskaitsealad kui ka urbaansed linnamaastikud.

Bodyrev on õppinud Peterburis näitlejaks ja töötanud Petroskoi (Petrozavodski) Soome teatris. Bobyrev on elanud Krimmi poolsaarel ning lõpuks leidnud oma tee Tamperesse. Praegu töötab ta vabakutselise fotograafina.

„Väike fotograaf on mu sees alati elanud, aga alles siis kui Soome kolisin, hakkasin sellega rohkem tegelema. See et ma siin olen, on mitmete kokkusattumuste tulemus“, muigab Bobyrev.

Esimene näitus Bobyrevi piltidest Soomes toimus 2011. aastal Galleria Emilis Tamperes. Seda näitust külastas kolme nädala jooksul üle 2100 inimese.

Emil Bodyrev Metsä

Emil Bodyrev “Inspiraation lähteillä”

Moskovassa syntyneen, suomeen muuttaneen valokuvaajan ja näyttelijän Emil Bodyrevin valokuvat ovat herkkiä ja kauniita. Valokuvaaja katselee Tampereen ympäristöä tuoreesti. Aiheina on ympäristön kauniit luonnonsuojelualueet mutta myös urbaanit katumaisemat.

Bodyrev on opiskellut Pietarissa näyttelijäksi ja työskennellyt Petroskoin suomalaisessa teatterissa. Bodyrev on asunut Krimin niemimaalla ja lopuksi päätynyt Tampereelle. Tällä hetkellä on freelanser-valokuvaaja.

”Pieni kuvaaja on minussa aina asunut, mutta vasta Suomeen muutettuani se astui rohkeammin esiin, mikä oli monien yhteensattumien summa, ” totea Emil Bobyrev valokuvaajaurastansa.

Ensimmäinen näyttely Bodyrevin kuvista Suomessa pidettiin Galleria Emilis Tampereella. Näyttelyssä kävi yli 2100 henkeä.