Tuulikki Päällysaho ja Minna Tuohisto-Kokko “Natura”

Tuulikki Päällysaho on tekstiilikunstnik pärit Seinäjoelt ja Minna Tuohisto-Kokko klaasikunstnik pärit Ilmajokist.

Kõigis töödes on läbivaks teemaks loodus, mis oma rikkuse ja mitmekesisusega on inspiratsiooniallikaks mõlemale kunstnikule. Valgust ja värvispektrit on käsitletud aga enda lähtekohast ja oma isiksuse kaudu.

Tuulikki Päällysaho Silmäke suo ja Minna Tuohisto-Kokko Pesue

Tuulikki Päällysaho ja Minna Tuohisto-Kokko “Natura”

Tuulikki Päällysaho on seinäjokelainen tekstiilitaiteilija ja Minna Tuohisto-Kokko ilmajokelainen lasitaiteilija.

Näyttelyn teemana on luonto, rikkaudessaan ja monimuotoisuudessaan se on molemmille taiteilijoille yksi innoituksen lähteistä. Valoa ja värien kirjoa on käsitelty omista lähtökohdista ja oman persoonan kautta.

Näituseks valitud tööd on erinevad, ehkki need täiendavad teineteist, moodustades tervikliku kogu. Tööde seos materjalide ja tehnikate vahel on huvitav.

Tekstiilikunstnik Tuulikki Päällysaho teosed koosnevad looduslikest materjalidest, nagu lina, käsitsi värvitud niin ja tõrvapapp, millele on kõigepealt maalitud ja siis kootud kangastelgede abil linasest lõngast. Lisaks vaiba kudumisele on ta arendanud ise ka eri tehnikaid.

Klaasikunstnik Minna Tuohisto-Kokko kasutab teostes sageli eri klaasikunstitehnikaid. Loodusteemalise näituse teoste tegemisel on kasutatud sulatustehnikat, ühena neist nt pâte de verre tehnikat

Päällysaho ja Tuohisto-Kokko on professionaalsed kunstnikud. Neil on olnud näitusi nii kodumaal kui ka välismaal.

Näyttelyyn teokset ovat erilaisia, mutta täydentävät toisiaan muodostaen teoskokonaisuuden. Teosten vuoropuhelu eri materiaalien ja tekniikoiden välillä on kiinnostava.

Tekstiilitaiteilija Tuulikki Päällysahon teokset koostuvat luonnon materiaaleista kuten pellavasta, käsin värjätystä niinestä sekä tervapaperista, joka on ensin maalattu ja sen jälkeen kudottu yhdessä pellavalangan kanssa kangaspuissa. Kutomisen lisäksi hän on kehittänyt muita erilaisia tekniikoita.

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokko käyttää teoksissaan useita eri lasitekniikoita. Näyttelyn teokset on valmistettu erilaisilla sulatustekniikoilla, yhtenä mm. pate de verre -tekniikka.

Tuulikki Päällysaho ja Minna Tuohisto-Kokko toimivat ammattitaiteilijoina. He ovat osallistuneet lukuisiin näyttelyihin niin kotimaassaan kuin ulkomailla.