Katri Heinänen I Feel So Strange

Näitus 8.5.-1.6.2014

Tampere kunstniku maalinäituse töödes kasutab ta kujundeid varem välisreisidel tehtud fotodelt ja uurib, kuidas vaataja suhtumine piltidesse aja jooksul muutub.

„Mu tööd põhinevad erinevatel välismaal tehtud fotodel. Osa neist fotodest on juba mõned aastad vanad. Minu jaoks ongi väga huvitav märgata, kuidas pildid mind kõnetavad, kui pildi tegemise hetkest on möödunud juba kauem aega. Meenub midagi tollal kogetut, aga nüüdishetk muudab vana uueks jutustuseks“, mõtiskleb kunstnik.

Katri Heinänen on lõpetanud 2005. aastal Kankaanpää rakenduskõrgkooli graafilise kunsti erialal. Kunstnikule meeldib proovida erinevaid tehnikaid ja pildialuseid, näiteks vineeri.

Katri Heinänen Auringon kaupunki

Katri Heinänen I Feel So Strange

Näyttely 8.5.-1.6.2014

Tamperelaisen taiteilijan näyttelyn töissä hän käyttää aikaisemmin ulkomaanmatkoilta tehtyjä valokuvia ja tutkii, miten katsojan suhtautuminen muuttuu ajan kuluessa.

“Teokseni pohjautuvat ulkomaanmatkoilla ottamiini kuviin. Osa kuvista on otettu jo muutama vuosi sitten. On kiehtovaa huomata, miten suhde kuviin muuttuu ajan myötä. Jotain vanhaa ehkä
välittyy, mutta nykyhetkestä siirtyy jotain menneeseen ja sekoittuu vanhan kanssa uudeksi tarinaksi”, taiteilija toteaa.

Katri Heinänen on valmistunut vuonna 2005 Kankaanpään opiston grafiikanlinjalta. Taiteilija haluaa kokeilla eri tekniikoita ja alustoja kuten esimerkiksi vaneeria.