Ingmar Roomets “Kohalolu”

Tartu kunstniku Ingmar Roometsa ekspressiivide maalide näituse „Kohalolu“ teemaks on mindfulness ehk kohalolu ja teraapia.

Roometsa sõnul elame ajalooliselt ühel märkimisväärsel ajal. „Spirituaalses maailmanägemuses on tunda üha intensiivsemalt polariseeruvaid energiaid, mis muudavad maised asjaolud segaseks ja väljakutsuvaks. Võiks öelda, et suures pildis on tunda kahe maailma lõhestumist. Vana „maatriks“ ja tsentraliseeritud juhtimine kaotab järk järgult oma võimu ja järjest jõudsamalt hiilib varjust välja Uus Maailm. Kollektiivsel tasandil puhastavad võimsad energiad igapäevaselt meie süsteemidest hirmu, ärevust, puudusteadvust, viha ja vastuolu. Näen ja kogen, kuidas Uues Maailmas tähistatakse elu pühadust ja järjest enam võidutseb armastus, rahu, rõõm ja tasakaal. Reaalsusekontrollina on meil võimalus igapäevaselt läbi kohalolu teadvustada antud hetke ja märgata kumma maailma loomisesse me oma energia suuname ja missugust maailma sellega enda ümber loome.“

Ingmar Roomets Ralf

Ingmar Roomets “Läsnäolo”

Tarttolaisen taiteilijan Ingmar Roometsan ekspressiivisten maalausten näyttely Läsnäolo teemana on mindfulness eli läsnäolo ja terapia.

Roometsan mukaan aikamme on historiallisesti yksi huomattavimpia. ”Henkisen maailmankäsityksen mukaisesti on ilmassa yhä intensiivisempiä polarisoivia energioita, jotka muuttavat maalliset asiat yhä sekavimmiksi ja haastavimmiksi. Voisi sanoa, että yleistäen voi tuntea kahden maailman jakautumista. Vanha ”matriksi” ja keskusjohtoisuus kadottaa vähitellen oman valtansa ja yhä enemmän hiipii varjosta ulos Uusi Maailma. Kollektiivisella tasolla vahvat energiat puhdistavat joka päivä meidän järjestelmästä pelkoa, levottomuutta, puutteen tunnetta, vihaa ja vastakkain oloa. Näen ja tunnen, miten Uudessa Maailmassa kunnioitetaan elämän pyhyyttä ja yhä enemmän rakkaus, rauha, ilo ja tasapaino pääsevät voitolle. Reaalisuuskontrollina meillä on mahdollisuus läsnä olon kautta tiedostaa joka päivä meille annettua hetkeä ja huomata kumman maailman luomiseen suuntaamme energiamme ja millaista maailmaa me sen kautta luomme.”

„Soovin teadvustada üksteise toetamise ja hoidmise olulistust. Igale inimesele on tähtis, et ta oleks oma teekonnal märgatud, vajadusel raskuses abistatud või oma tegemistes tunnustatud. Leian, et äärmiselt oluliseks on muutunud kogukonna tähtsus meie igapäeva elus. Kogukond aitab tuua meie ellu sära, kergust ja mõistmist. Juhul kui oleme teelt kõrvale triivinud, on suur võimalus, et ta suunab meid taas õigemale rajale. Olgu siis kogukonnaks pere, sõbrad, armastatu või koolikaaslased, kellega me ühiselt kasvame.“

Olen ääretult tänulik, et mul on võimalus olla vabakutseline kunstnik ja käia oma südameteed. Soovin, et kõik inimesed saaksid igapäevaselt tegeleda asjadega, mis neid inspireerivad ja sütitavad. Soovin kõigile julgust, järjekindlust, selgelt meelt, usku ja tuge, et saaksime teha seda, mida oleme tulnud siia maailma tegema. Olen ülimalt tänulik oma perekonnale, elukaaslasele ja sõpradele märkimisväärse toetuse ja armastuse eest.“

„Julgustan kõiki hüppama oma hingetee rongile, et saaksime üheskoos luua ühiskonna, mis oleks täidetud kõige suurema tasakaalu, armastuse, külluse, vabaduse, rahu ja õnnega.“

Ingmar Roomets (sünd. 1995) on Kõrgema Kunstikooli Pallas III kursuse maalitudeng ning Umbra ateljee liige. Näitus on noore kunstniku esimene isikunäitus.

”Haluan tiedostaa toisimme tukemisen ja hoitamisen tärkeyden. Jokaiselle ihmiselle on tärkeää, että hän olisi huomattu, tarpeen mukaan vaikeuksissa autettu tai teoissaan tunnustettu. Mielestäni meidän jokapäiväisessä elämässä on erityisen tärkeäksi muuttunut yhteisön merkitys. Yhteisö auttaa tuoda iloa, keveyttä ja ymmärrystä meidän elämäämme. Jos olemme harhautuneet tieltämme, on suuri mahdollisuus, että se suuntaa meidät taas oikeammalle tielle. Olkoon se yhteisö perhe, ystävät, rakastettu tai koulukaverit, jonka kanssa kasvamme yhdessä.”

”Olen erityisen kiitollinen, että minulla on mahdollisuus olla vapaa taiteilija ja kulkea omaa sydämeni tietä. Toivot, että kaikki ihmiset voisivat koko ajan tehdä asioita, jotka heitä innostavat ja sytyttää. Toivon kaikille rohkeutta, johdonmukaisuutta, kirkasta ajattelua, uskoa ja tukea, jotta voisimme tehdä sitä, mitä olemme tulleet tänne maailmaan tekemään. Olen hyvin kiitollinen perheelleni, elämänkumppanilleni ja ystävilleni huomattavasta tuesta ja osakseni saamasta rakkaudesta.”

”Kehotan kaikki hyppäämään oman hengentien junaan, jotta saisimme yhdessä luoda yhteiskunnan, joka olisi täytetty suurella tasapainolla, rakkaudella, kyllyydellä, vapaudella, rauhalla ja onnella”.

Ingmar Roomets (synt. 1995) on Taideteollisen korkeakoulun Pallaksen III kurssin maalaustaiteen opiskelija ja Umbra-ateljeen jäsen. Näyttely on nuoren taiteilijan ensimmäinen yksitysnäyttely.