Luisa Greta Vilo Haavatavuse fragmentit

Fotonäitus räägib loo piiravatest uskumustest ja sisemisest tööst, mida enesega tehakse, iseenda nägemisest ja nähtud olemisest. Alasti keha ja looduse kujutamise kaudu viib kunstnik vaatajate tähelepanu hapruse erinevatele tahkudele. Väljapaneku 10 mustvalget teost on isiklikud, kuid ometigi tunnetuslikult üldistatavad ning loodetavasti olulisi küsimusi püstitavad. Milline suhe on sul iseendaga? Milline suhe on sul ümbritsevaga? Mis muudab sind haavatavaks? Kuidas sa ennast oma kehas tunned? Kuidas lubada endal olla nähtud?

Luisa Greta Vilo Haavoittuvuuden fragmentit

Valokuvanäyttelyn teemoina ovat rajoittavat uskomukset ja itsensä kanssa tehtävä työ liittyen näkymiseen ja nähtynä olemiseen. Taiteilija ohjaa katsojan huomion alastoman ihmiskehon ja luonnon avulla haurauden erilaisiin ilmenemismuotoihin. Esillä on 10 mustavalkokuvaa. Ne ovat henkilökohtaisia mutta myös yleisiä tunteita herättäviä. Toivottavasti ne herättävät oleellisia kysymyksiä. Minkälainen suhde on sinulla itseesi? Millainen suhde sinulla on ympäristöösi? Mikä tekee sinusta haavoittuvan? Miten tunnet itsesi kehossasi? Miten sallit olla nähtävillä?

Luisa Greta Vilo (2000) on noor fotokunstnik, kes on lõpetamas viimast kursust Kõrgemas Kunstikoolis Pallas fotograafia erialal. Vilo teine isikunäitus „Haavatavuse fragmendid” on ühtlasi ka tema diplomitöö (juhendajateks Riina Varol ja Kaisa Eiche). Vilo alustas näitusetegevusega aastal 2020, kui osales Eesti kunstnike ühisnäitusel „Paus”. Tema esimene isikunäitus „Loodu sees” (2022) toimus Tartus Aparaaditehases Avatud kultuuriplatvormi raames. Kunstniku loomingust võib leida abstraktseid vorme, lihtsuse võlu ja looduse motiive. Samuti on olulisel kohal inimkeha ja inimeseks olemise erinevate tahkude lahti mõtestamine.

Luisa Greta Vilo (synt. 2000) on nuori valokuvaaja. Hän on valmistumassa Tarton Pallas-ammattikorkeakoulusta valokuvauslinjalta. Kyseessä on Vilon toinen yksityisnäyttely, joka on samalla hänen koulun lopputyö. Ohjaajana on ollut Riina Varol ja Kaisa Eiche. Vilon ensimmäinen näyttely oli vuonna 2020, jolloin hän osallistui Viron taiteilijoiden Paussi-nimisessä ryhmänäyttelyssä. Hänen ensimmäinen yksityisnäyttely Luodun sisällä oli Tarton Aparaattitehtaalla vuonna 2022. Taiteilijan töistä on abstraktisia muotoja, yksinkertaisuuden lumoa ja luontoaiheita. Samoin hänelle on tärkeää ihmiskeho ja ihmisenä olemisen erilaiset puolet.